Organisatie

Team Eurosped

Topvolleybal in Twente en Salland

Een stukje geschiedenis...
Team Eurosped is een semi-professioneel volleybalteam. Onder de verenigingsnaam Pollux zijn grote successen behaald (landskampioenschappen in 1998, 1999, 2001, 2002 en 2003).
In 2012 verhuisde het team naar Almelo. De nieuwe stichting Topvolleybal in Twente nam op dat moment de eredivisielicentie van Pollux over en is het team actief onder de naam van de hoofdsponsor Eurosped.
Na vijf succesvolle jaren in de IISPA in Almelo (o.a. tweede plaats landskampioenschap, bekerwinst, Supercupwinst en diverse wedstrijden in de Europese CEV- Cup en Challenge Cup) verhuisde het team naar Twenterand. Het Punt in Vroomshoop werd de thuishaven voor Team Eurosped, zoals het team vanaf dat moment heet.
Organisatie
Het dagelijks bestuur van Team Eurosped ziet er als volgt uit:

Voorzitter: Eric Lamsma
Penningmeester: Tonny Aten
Secretaris: Ramon Talen

secretariaat@teameurosped.nl
Postadres: Postbus 6 - 7680 AA Vroomshoop
Thuishaven: Het Punt Vroomshoop
Activiteitencentrum Het Punt is de thuishaven van Team Eurosped. De trainingen en wedstrijden worden in de sporthal afgewerkt. Verder is de jaarlijkse teampresentatie in het prachtige theater en wordt er na de wedstrijden gezellig nageborreld in het Grand Café.

Sporthal Het Punt Vroomshoop
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop
Pers en accreditatie
Persaccreditatie
Wil je als (schrijvende) pers, persfotograaf of teamfotograaf een thuiswedstrijd van Team Eurosped bijwonen, dan is het wenselijk in de week voorafgaand aan de wedstrijd een accreditatie aan te vragen. Dit kan per mail via: secretariaat@teameurosped.nl

Maatschappelijke doelen:

Team Eurosped steunt Matchis en Villa Joep

Matchis
Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.
Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden.
Lees hier meer…

Villa Joep
Villa Joep is inspirator en aanjager van activiteiten die leiden tot het uit de wereld helpen van neuroblastoom. Als invloedrijke spin-in-het-web verbinden zij families, behandelaars en onderzoekers om er gezamenlijk alles aan te doen om uiteindelijk neuroblastoom te verslaan.
Lees hier meer…

 

hetpunt
Het Punt in Vroomshoop. © Lenneke Lingmont