Competitiestart Eredivisie Dames uitgesteld

Team Eurosped Vroomshoop Twenterand - seizoen 2022 2023

Competitiestart Eredivisie Dames uitgesteld

De NEVOBO heeft via een persbericht laten weten dat de start van de competitie wordt uitgesteld. Team Eurosped zal dus ook niet op zondag 2 oktober a.s. thuis in het Punt in actie komen.

“De Eredivisie Vrouwen begint in het weekend van 22 oktober, drie weken later dan de geplande start op 1 oktober. De Nevobo mag van wereldvolleybalbond FIVB haar hoogste competitie pas starten na afloop van het nationaal team seizoen. De finale van het WK Volleybal Vrouwen wordt op 15 oktober gespeeld.

In de afgelopen jaren kreeg Nederland van de FIVB steevast dispensatie om eerder te starten met de Nederlandse Eredivisie. Dit seizoen trekt de wereldvolleybalbond het internationale speelveld gelijk, zonder uitzonderingen.

De Nevobo heeft in samenwerking met de Nederlandse Eredivisieclubs getracht om toch te mogen starten op 1 oktober, maar dit is niet gelukt. Dit betekent dat de eerste drie speelronden niet doorgaan en op een later moment worden ingehaald.”

Door deze wijziging is de eerstvolgende thuiswedstrijd van Team Eurosped op woensdag 2 november om 20.00 uur tegen de dames van Visser Assen/Sudosa Desto DS1, uiteraard in het Punt in Vroomshoop.

Blijf op de hoogte

Als jij altijd op de hoogte wilt zijn van de laatste ontwikkelingen bij Team Eurosped, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.